VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

lördag 27 augusti 2011

CITRONSOCKERKAKA (GLUTENFRI)


En ljuvligt fluffig god sockerkaka med smak av citron

Detta behöver du:

50 gr smör
1dl kokande vatten
2 ägg
2 dl socker
3 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
rivet skal från en hel citron

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret med vattnet
Vispa ägg och socker pösigt
Riv det gula av citronen
Blanda sedan i smöret -vattnet
citronskal och rör ihop
Sist blandar du i mjölmixen och
bakpulvret, försök att inte blanda så
hårt så att smeten sjunker ihop.
Häll smeten i en smord och bröad
sockerkaksform, grädda längst ner
i ugnen på 175 grader i 30 minuter












Mmmmm......


5 kommentarer:

  1. Ser verkligen pösig och fin ut! Precis som en sockerkaka ska vara.

    SvaraRadera
  2. Glutenfri sockerkaka

    3 Ägg.
    2 dl strösocker.

    1 msk husk.
    3 dl glutenfri mjöl fin mix.
    1 1/2 tsk bakpulver.
    1 tsk vaniljsocker.

    50 g smör.
    1 dl mjölk.
    20 ml mat olja
    glutenfritt-ströbröd till formen.


    1, Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa sockerkaksformen.

    2, Blanda samman mjöl, husk, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vispa om försiktigt så att allt blandar sig.

    3,Smält smöret och häll i mjölken samt oljan,värm så att det blir ljummet.

    4,Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

    5,Häll mjölk och smör blandningen i
    de pösiga socker och ägg blandningen och rör om försiktigt ca 1 min.

    6,Vispa försiktigt ner mjölblandningen ca 1 min i smeten så att det blandar sig och häll den i formen.

    7,Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader ca 30-40 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är kakan klar.

    8,Tips: Vill du göra en tigerkaka tar du bort
    en tredjedel av smeten. Häll de första två tredjedelarna i formen. Smaksätt den
    sista tredjedelen med 1 msk kakaopulver. Rör ner den med en gaffel så blir
    kakan blir vackert strimmig.

    9,Mjuk peppakaka.

    Blanda ingefära,kanel,kademmuma,nejlike-pulver i ett glas eller mugg,ca 1 matsked av varje, ta sedan ca 2 teskedar eller mer efter tycke och
    smak blanda det i det torra ingredienserna och rör om.följ sedan punkter
    1,2,3,4,5,6,7.

    SvaraRadera
  3. Hej Anonym! Denna sockerkaka ska jag testa att baka,jag kommer att lägga ut den på bloggen, det är jätte kul när man får nya recept av läsare/ PERNILLA

    SvaraRadera
  4. Lycka till mvh Anders ps..har arbetat på detta recept många gånger skickar ett recept på tårt-botten sedan som är underbart har jobbat med den också länge och testat olika saker.

    SvaraRadera
  5. Hallå Anders!Tårtbottenrecept låter bra, jag tycker alltid att jag misslyckas när jag ska baka tårtbotten, så det ser jag fram emot/ PERNILLA

    SvaraRadera