Nu var det jätte länge sen jag bakade
kakor, men fick ett ryck igår, denna gång
så blev det supersmarriga dumlekakor,
receptet jag följde hittade jag hos
MAWIWA DESIGN som har en massa
goa glutenfria gosaker
Detta behöver du:
200 gr smör
1 dl socker
260 gr glutenfri mjölmix
(jag använde sempers fin mix
för den innhåller inge vetestärkelse)
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
dumlekolor
noblesse
aluminiumformar
Gör så här:
Blanda rumsvarmt smör med socker i en degblandare
I med mjölmixen och vaniljsockret
Blanda ihop till en deg
Sen i med ägget och blanda ihop till en smidig deg
Dela degen i 20-24 bitar och rulla kulor
Lägg i formarna och tryck i en dumlekola
Grädda i mitten av ugnen 200 grader i ca 10-15 minuter
När du tar ut dom från ugnen lägger du genast på en
noblesse så att den får smälta ner i kakan
Kakorna går jätte bra att frysa, annars så förvarar
du dom i kylskåper, då smular dom inte lika lätt
Åh nu blev jag lycklig! Ska genast testa detta recept! :)
SvaraRadera260 gr mjölmix motsvarar hur många dl?
SvaraRadera