VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

söndag 10 oktober 2010

HALLONGROTTOR (Glutenfria)

300 g smör
1½ dl strösocker
1 st. ägg
1 paket semper mix (semper fin mix)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

fyllning:
hallonsylt

GÖR SÅ HÄR:
Blanda smör och socker mjukt (jag använde elvispen)
Tillsätt ägget
Blanda i dom torra ingredienserna
Arbeta samman till en deg
Forma degen till 2 rullar och skär i ca 50-60 bitar
Rulla till små bollar och lägg i små pappers formar
Tryck en fördjupning i mitten och fyll med lite hallonsylt
Grädda i 200 grader ca 15-17 minuter
Går jätte bra att frysa in, om inte så förvarade jag mina hallongrottor i kylskåpet

3 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Har upptäckt att dom bytt förpackningar på Sempers mixer....hur mycket mix är det i den du har använt dig av? Tänkte jag skulle prova dessa grottor! =)

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Jag har inte sett att dom har bytt förpackningar på sempers mixer, det var nog länge sen jag köpte det, men till hallongrottorna så använde jag 500gr. /PERNILLA

    SvaraRadera
  3. Hallongrottorna blev fantastisk goda! Barnen beställde ny bakning redan efter 3 dagar:)

    SvaraRadera