Smarriga toscamuffinskakor och superenkla att att
göra, idén fick jag härifrån
Detta behöver du:
1 paket Mix Wells glutenfria muffinsmix
2 dl vatten
2 dl olja (rapsolja)
150 gr grovriven mandelmassa
Toscaglasyr:
200 gr smör
200 gr flagad mandel (2 påsar)
200 gr strösocker
½ dl mjölk
4 msk ljus glutenfri basmjöl
Gör så här:
Blanda den rivna mandelmassan med
vattnet och oljan, när mandelmassan har
mjuknat/smält är det dags att tillsätta
muffinsmixen, rör tills smeten är jämn,
klicka i smeten i aluminiumsformar
(40 stycken) klicka bara i så att det täcker
halva formen (själv hade jag nog lite
för mycket i vissa former)
Grädda kakorn i 175 grader varm ugn
17-18 minuter.
Under tiden kakorna står i ugnen så
gör du glasyren
Blanda alla ingredienser i en kastrull
och ge det ett snabbt uppkok
När kakorna stått inne i ugnen i
17-18 minuter brer du på glasyren
på kakorna och ställer
in dom i ugnen ytterligare ca 2 minuter
När glasyren stelnat och fått lite färg
är dom klara.
Kakorna var lite svåra att få ur formarna
även när dom hade svalnat, men jag la dom i en
burk ock frös in dom och när dom väl var frysta
så gick formarna att ta bort hur enkelt som helst
hejsan pernilla vilka underbara recept du har, kanonbra,skickar dig ett recept på glutenfritt knäckebröd som är underbart gott som du bara måste testa
SvaraRadera2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl hela linfrön
1 tsk salt
blanda alla torra ingredienserna i en bunke
tillsätt 1/2 dl rapsolja eller olivolja och 2 dl kokande vatten, rör ihop till en smet.
bred snabbt ut smeten på en bakplåtsklädd långpanna mycket tunt
grädda i 150 g ca i en timma
smaklig spis mvh linda
Hej Linda, tack så hemskt mycket det var snällt av dej, knäckebrödet ska jag defenetivt testa att baka, det lät enkelt att göra också, jag kommer att lägga ut det här på bloggen framöver efter semestrar och så, ha det så bra Linda och tack/ Pernilla
SvaraRadera