I helgen som var så hade jag besök av min
älskade mamma som nu är bosatt i
värmland sen 1 år tillbaks, och då tänkte
jag att vi skulle frossa i en god efterrätt
efter maten och den skulle vara enkel
men supergod, och jag hade sett min
bloggvän Therése på hennes blogg
som också har en massa smarriga
glutenfria recept, hon hade gjort denna nostalgi
efterrätt, och vad passar väl inte bättre ihop
än choklad banan och grädde
Efterrätten är alltså gjord av:
Chokladpuddung av pulver
Vispad grädde
Skivad banan
ÄT OCH NJUT....
Här kommer ett recept på glutenfria tekakor. De är populära här hemma. Mina döttrar älskar dom men de behöver inte äta glutenfritt. Min sambo har gluten.
SvaraRaderaGrova tekakor ca 36 st
1 1/2 pkt jäst
1 liter vatten
150 g margarin
1 dl ljus sirap
1 dl pofiber
1 dl linfrö (krossade eller hela)
1 pkt grov mjölmix semper
2 pkt fin mjölmix semper
Smula sönder jästen, smält margarin, tillsätt vatten finger varmt. Blanda ut vätskan i jästen.
blanda i sirap,pofiber,linfrö och det mesta av mjölmixen.
Arbeta degen ordentligt i 5 min. i maskin.Klicka ut 8 klickar per plåt på bakplåtspapper. Med hjälp av 2 matskedar. Forma tekakor med hjälp av mjöliga fingrar-Platta till dem och nagga med gaffel.
Låt jäsa minst 30min på varm plats.
Mitt i ugnen 255 grader 5-8 minuter
Morotsbröd (tekakor)
1 paket jäst
1 paket mjölmix
1 paket mix med fiber
1 dl olja (Raps)
8 dl vatten
1 1/2 dl pofiber
1 1/2 dl krossade linfrön
salt
2-3 morötter beroende av storlek Finrivna
Gör som första receptet.
Jäs ca en halvtimma på plåten
Ugn 225 grader Grädda ca 12-15 min mitt i ugnen.
Dessa är jätte goda saftiga och populära av alla här hemma. Jag har gjort dubbelsats numera.
Just nu äts det bara av Göran stadigt 2-3 varje
Hej Lotta! Tack för dessa 2 recept, som du kanske såg här i bloggen så hade jag ju testat att göra tekakor, men MISSLYKATS, så dessa ska jag absolut se till att baka någon dag och kommer då att lägga ut det här på bloggen. Det har varit semester så jag har inte lagt ut några nya recept på ett tag, men vardagen har väl så smått kommit i gång och nya recept kommer snart att trilla in. Tack än en gång Lotta/ PERNILLA
SvaraRaderaGlömde i morotsbrödet ska det var 1 dl mörk sirap också. Hoppas att du inte har bakat ännu./Lotta
SvaraRadera