I dag så skulle jag bjuda min bror och hans
familj på fika, och eftersom jag gjorde
bearnaisesås i går så hade jag äggvita kvar
precis 6 stycken som det ska vara i denna
ljuvliga tårta och den är så lätt att göra
Sen så tycker jag att det är så bra att den
är naturligt glutenfri, och den är sååååååå
god den bara smälter i munnen, så har du inte
gjort en budapestrull så måste du testa
du kommer inte att ångra dig
Detta behöver du till denna sötnos:
6 äggvitor
3 dl strösocker
50 gr marsanpulver (en påse)
100 gr hackade hasselnötter
6 dl vispgrädde
2 burkar konserverade mandariner
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa äggvitorna till hårt skum
Tillsätt sockret lite i taget vispa tills det
har blivit en hård glansig smet
Blanda ihop marsanpulvret med dom
finhackade hasselnötterna och vänd
ner det i marängsmeten, inte vispa utan vänd
ner det försiktigt så att det blandas
Bre sedan ut smeten på ett bakplåtspapper
som ligger på en plåt, grädda sedan i 175 grader
i mitten av ugnen i ca 25 minuter
När du tagit ut den och låtit den svalna ett tag
så vänder du upp den på ett nytt bakplåtspapper
och drar bort det andra försiktigt, sedan låter
du den kallna helt innan du brer på grädden
som du vispat ganska hårt med någon nypa
socker i, när du brett på grädden så lägger du på
mandarinerna som har fått rinna av väl
Sedan så är det bara att rulla ihop, och
har du sparat lite grädde så kan du spritsa
det överst och garnera med några mandarin klyftor
Många bilder blev det, men nu har du fått
sett hur jag gjorde min budapestrulle,
så lycka till med din
Det är ju så himla gott med budapestrulle. Har ätit flera i helgen, men det har varit köpes. Måste nog ta och testa det hemma nån gång!! Har aldrig gjort det faktiskt!
SvaraRaderaHallå Therése! Du måste bara pröva att göra budapestrullen, det är enkelt och blir så mycket godare än köpe bakelserna, och tack för att du länkade till min sida från din sida. Ha det bra/ Pernilla
SvaraRaderaJag har faktiskt heller aldrig gjort Budapestrulle beroende på att jag inte tål hasselnötter. Men det borde ju gå att göra på mandel lika bra, så det tänker jag faktiskt pröva någon dag.
SvaraRaderaHa det gott!
Hej Kersti! det skulle nog funka med sötmandel också skulle jag tro, det måste jag nog också testa någon dag/Pernilla
SvaraRaderaHej! Har provat denna till mitt kalas..den var supergo och jätteenkel att göra. Tack för receptet!Mvh Pirjo
SvaraRaderaHej Pirjo! va kul att du gillade den /PERNILLA
SvaraRaderaJag blev också jättenöjd med denna; det var ett mycket bra recept :) Dessutom blev jag jätteglad när jag hittade din blogg - jag har precis fått min glutendiagnos, och behöver verkligen tips och recept.
SvaraRaderaTrevlig helg!! /Maria
Maria: Tack, och trevlig helg själv / PERNILLA
SvaraRaderaNu så..gör jag den äntligen:) Får se hur den blir..är inte så bra på att baka, men prova skadar ju inte:P
SvaraRaderaNina: Lycka till med baket, den är inte så svår att göra, lättare än man tror faktiskt, skriv gärna tillbaks och berätta hur den blev/ PERNILLA
SvaraRaderaHej Pernilla, jag gjorde den här tårtan igår, för jag fyllde år och ville bjuda på den. Jag tog inga nötter i, men det blir nog godare med det. En del är allergiska så därför tog jag inte det. Tyvärr så tyckte de flesta att det var lite för mycket grädde, annars var det toppen. Jag ska ta mindre grädde nästa gång.
SvaraRaderaOMG! Älskar buddapest! Måste göras nu,tack för recept. Är mjölkallergisk(+soja) men Go green ska ha gjort en visp som ska funkar, så de borde gå att anv det istället för grädde..
SvaraRaderaProva att byta ut mandarinerna mot hallon nästa gång. Det ger en otroligt fräsch smak.
SvaraRaderahttp://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/01/valkomna-hit.html
Gotlandsbagaren! Hallon får det bli nån gång
RaderaHa det bra/ Pernilla
Vad fin du har fått denna tårta!
SvaraRaderaGillade starkt att du fotat så som du gjort kul med bilder till tycker jag.
Skall testa denna imorgon.
Tack på förhand
Budapestrulle är supergott! Speciellt hembakad...provade ditt recept eftersom det är glutenfritt - blev jättegod :)
SvaraRaderaSupergott recept på Budapestrulle och glutenfritt också !!!
SvaraRaderaJa det är verkligen gott
RaderaMmm verkligen supegott! Jag tog hälften av fyllningen och tyckte att det räckte. Tack för en inspirerande blogg! /Anneli
SvaraRaderaTack för bra recept. Jag har bakat den vid flertal tillfällen. Bra med recept som är glutenfritt.
SvaraRadera