VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

lördag 16 juli 2011

CHAMPINJONSTUVNING (GLUTENFRI)


Semestern börjar lida mot sitt slut och snart så är det
dax att börja jobba, men L och jag har haft 3 underbara
semester veckor som vi har tillbringat med våra nära och 
kära, det har varit heldag på skansen, lite lek och bus, 
vårat äldsta barnbarn Lucas var med oss en vecka i
värmland där vi hälsade på min mamma och hennes man,
 så det har rullat på, synd bara att semestern ska ta slut så
fort, ja ja ett par dagar är det ju kvar, men så här i 
slutändan av semestern så tänkte L och jag göra om
lite här hemma , så vi var och köpte lite nya möbler
lite färg att måla om den stora favoritbyrån (vit 
ska den bli) ljusa väggar och lägga nya golv, så 
därför när man håller på med målning och dyrligt
så vill man ju laga så enkel mat som möjligt
och att det ska gå fort, så därför blev det omelett
med champinjonstuvning och stekt korv
enkelt-fort-gott. 

Så därför till denna super duper  enkla
champinjonstuvning behöver du:

1 burk champinjoner 400g/230g
spadet från champinjonerna
½ gul lök
3 msk glutenfri mjölmix
2-2½ dl kelda mellangrädde
salt 
vitpeppar
2-3 tsk soya
smör att fräsa lök och svamp i

Gör så här:

Hacka löken fint
fräs lök och svamp i en tjockbottnad kastrull
Dra sedan kastrullen av plattan och vispa i mjölmixen
Häll sedan i svampspadet och späd med mellangrädden
till önskad konsistens på stuvningen
Salta och peppra
Ha till sist i soyan

Servera till en omelett exempel



Dessa champinjoner använde jag


Denna mjölmix använde jag





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar