VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

torsdag 21 mars 2013

FETAOSTGRATINERADE RÖDBETOR (GLUTENFRITT-VETEFRITT)


Färska rödbetor är ju så gott, och så enkelt att göra,
 ja som ni vet vid det här laget så gillar jag att
 laga enkel och god mat.
Dom här rödbetorna är perfekt att servera som en förrätt

Detta behöver du 
till 4 personer:

ca 500 gr färska rödbetor
ett paket fetaost
en god olivolja
lite solroskärnor

Gör så här:
Koka rödbetorna under lock i ca 40-50 minuter,
det beror lite på hur stora dom är, jag kokade mina i ca 45-50 minuter
När dom kokat färdigt sköljer du dom med kallt vatten, och
skrapar samtidigt bort skalet, låt dom sedan ligga och svalna lite.
Skiva dom sedan och lägg på 4 ugnsfasta former eller en stor
ugnsfast form, smula fetaost på, strössla solroskärnor på,
sist men inte minst så ringlar du över din favorit olivolja.
Gratinera högt upp i ugnen 225 grader i ca 10-15 minuter.

Klart, visst var det enkelt






Ha en bra dag



2 kommentarer:

  1. Hej!

    Här får du ett recept.
    Bjud på Ewas rödbettsoppa med chévre till middag.

    Rödbetsoppa med chévre och rostade valnötter
    4 personer
    8 medelstora rödbetor
    2 msk ekologisk lantbuljong
    6-7 dl vatten
    400 g chévre
    8 msk hackade valnötter
    salt och peppar

    Så här gör du:Skala rödbetorna och skär dem i bitar. Lägg dem i en kastull tillsammans med buljongen. Koka rödbetorna mjuka i cirka 15-20 minuter beroende på hur stora bitarna är. Häll över rödbetorna och vattnet i en mixer med lock. Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Vill du att soppan skall vara lösare, späd med vatten och värm på soppan innan du serverar den. Skär en centermeter tjock bit chévre och lägg i varje portion soppa, strö över valnötter som du hackat och rostat i en torr stekpanna.

    Vänligen
    Amis på Ewalie AB

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Amis!
      Det där lät ju riktigt smarrigt, det blir till att testa nån dag, jag har lite svårt för chévre, eller rättare sagt, jag tycker inte alls om getost, annars så är jag en riktig ostoman, jag gillar all annan slags ost, du kanske har nått tips på vad man kan ha istället för chévre.
      Tack för tipset på denna soppa, skall testlagas snart
      MVH Pernilla

      Radera