Middagen i dag blev en god gratäng
Detta behöver du:
Ett blomkålshuvud
350 gr kassler
Gratängsås:
2 msk smör
4 msk glutenfri mjölmix
5 dl mjölk
2 dl riven ost
2 äggulor
salt och vitpeppar
Gör så här:
Dela blomkålen i buketter, skölj och koka i lättsaltat vatten
i ca 4 minuter, häll av i ett durkslag och låt det stå och rinna av
Tärna kasslern i mindre bitar
Smörj en ungsfast form
Gratängsås:
Smält smöret i en kastrull på svag värme
Lyft kastrullen från värmen
Rör i mjölmixen och all mjölk och ställ tillbaks kastrullen på värmen
Koka såsen under omrörning 3-5 minuter
Ta kastrullen från värmen och tillsätt osten
(spara lite att lägga överst på gratängen)
låt osten smälta ned
Rör ut äggulorna med lite mjölk
Vispa ner det i såsen och låt
den hastigt sjuda upp
Ta av från värmen och smaksätt med salt och peppar
Lägg den avrunna blomkålen i den smorda formen
Lägg sedan på kasslern
Häll gratängsåsen över
Toppa med den resterande rivna osten
Gratinera i 250 grader tills gratängen har
fått fin färg, jag serverade min gratäng
med kokta morötter
Denna mjölmix använde jag till gratängsåsen
SMAKLIG MÅLTID
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar