VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

fredag 10 maj 2013

LJUST FORMBRÖD (GLUTENFRITT-VETEFRITT)


Här om dagen så bakade jag ljust formbröd som är jätte gott
rosta, och det är säkert super bra att göra varma smörgåsar på.
Det är ju så vansinigt enkelt att baka detta bröd, och så blir det
ju så mycket billigare. Jag bakade på finax mix, den oranga, för
den innehåller inge vetestärkelse, så bakade jag på hela paketet
och då får man ut två stycken bröd, men vill du bara ha ett bröd
så halverar du bara receptet

Detta behöver du:

50 gr jäst (1 paket)
8 dl fingervarmt vatten
4 msk olja
1½ tsk salt
900 gr finax mix (1 paket av den oranga)
arlas smör och rapsolja att smörja formarna med
2 st avlånga brödformar

Gör så här:

Lös upp jästen i lite av det fingervarma vattnet,
sen i med resten av vattnet-oljan-salt-mjölmixen,
 degen blir ju ganska lös, så jag körde med elvispen
i ca 5 minuter.
Smörj 2 brödformar och fördela degen i dessa,
låt jäsa under bakduk 1 35 minuter, sätt under tiden
på ugnen på 200 grader, efter 35 minuter så ställer du in 
brödet nederst i ugnen och gräddar i ca 25 minuter.
Ta upp brödet direkt ur formarna och låt det svalna
på galler under bakduk, det är lätt det fuktigt om
det får stå kvar i formarna och svalna,
sen är det bara att njuta av nybakat gott bröd
Det bröd du inte äter direkt när det är nybakat
skär du upp och fryser in, då har du färskt bröd
när du vill ha













Ha en bra dag





6 kommentarer:

  1. Tycker mycket om din blogg . bakade glutenfria bullar häromdagen som näst intill är beroendeframkallande . har du något bra recept på gluten och vetefria korvbröd ? Hälsningar annelie

    SvaraRadera
  2. Hej Annelie!
    vad roligt att du gillar bloggen, och varma bullar är ju bara för gott.
    Något bra recept på korvbröd har jag faktiskt inte, men det är nog nått jag får försöka klura ut, jag får nog återkomma med det, för det är själv nått jag saknar.
    Ha det så bra Annelie
    MVH Pernilla

    SvaraRadera
  3. Jag hade gett upp att nånsin få äta mjukt bröd igen. Levt på knäckebröd i över ett år när jag velat ha "bröd".. Har gått halvvägs i en graviditet där en cravings är bröd men inte fått tag på något och ALLTID misslyckats med bakningen själv, fått slänga otaliga brödslamsor och skosulor och deppat ihop rejält flera gånger.
    Fick tips om detta receptet och gjorde det idag.
    Glädjetårar! <3
    Det är gott och så sjuuukt enkelt. Jag penslade på lite olivolja och strödde på lite flingsalt också och det är helt gudomligt!
    Tack :)

    SvaraRadera
  4. Vet du om man kan byta ut mixen mor andra mixer eller andra mjölsorter t.ex majsmjöl? Vill gärna ha vitt bröd till dottern men hon tål verken vete eller mjölk :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Tobias
      Prova Sempers fin mix
      /Pernilla

      Radera