VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

onsdag 13 mars 2013

UGNSBAKAD VITKÅL (GLUTENFRI-VETEFRI)


Idag så köpte jag superbillig vitkål 2 kr/ kg, det är ju
nästan så man tycker det är gratis, hem kom jag i alla fall
med ett gigantiskt kålhuvud, jag började klia mitt eget huvud
och funderade vad jag skulle laga för gott, och då kom jag
på detta, har aldrig gjort det tidigare, men jag tänkte:
GOTT MÅSTE DET JU BLI

Så detta behöver du till 4 pers:

Ett ½ vitkålshuvud
Olivolja
Smör
Flingsalt

Gör så här:

Smörj en ugnsfast form:
Dela det halva huvudet i 4 lika stora klyftor
Pensla klyftorna med lite olivolja
Tryck sedan in små smörklickar lite här o där
mellan bladen, strö lite flingsalt över
In i mitten av ugnen 200 grader i 60 minuter, ta ut dom
och vänd på dom lite då och då.
Efter 60 minuter höjer du värmen till 225 grader
och låter dom stå ytterligare 15-30 minuter
Jag serverade vitkålen till fläskkotlett och sallad










GOTT GOTT.....












4 kommentarer:

  1. Vitkål är ju så himla gott :) Vi brukar finstrimla och steka i smör/olja och sen använda istället för pasta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Therése!
      Ja vitkål är riktigt gott, finstrimlad stekt i smör och olja måste jag göra nån dag, det lät gott
      MVH Pernilla

      Radera
  2. Så himla gott det låter!
    Måste prova någondag............
    Tack för en mysig blogg där jag hittar mycket gott.

    Fin helg,
    Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anneli!
      Ja pröva att göra den ugnsbakade vitkålen, den blev jätte god.
      Vad roligt att du gillar bloggen.
      Ha en jätte bra lördag
      MVH Pernilla :-)

      Radera