VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

måndag 29 oktober 2012

POTATIS OCH ISTERBANDSGRATÄNG (GLUTENFRI)

 
Det här var riktigt smarrigt
 
Detta behöver du:
 
2 st glutenfria isterband (Wurst Master)
6 potatisar
En bit purjolök
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Salt
Svartpeppar
Färsk timjan
Smör o rapsolja att steka i
 
Gör så här:
 
Dra skinnet av isterbanden och slanta upp den
Hacka purjolöken
Stek isterbanden och smula sönder dom lätt, häll upp i en skål
Stek purjulöken lätt glansig, häll upp i en skål
Skala och skär potatisen i stavar
Lägg hälften av potatisen i en smord ungsfast form
Salta och peppra lite, på med lite timjan
Lägg på isterbandssmulet och purjolöken, sen på med rester av
potatisen, salta peppra och på med timjan
Vispa ihop grädde och creme fraiche (bara så att det blandar sig)
Häll gräddblandningen över potatisen
In i mitten av ugnen 200 grader i ca 45-55 minuter, känn så att
potatisen är färdig
 
Jätte gott isterband

Dra skinnet av isterbanden

Skiva eller hacka purjolök
 

Slanta isterbanden

Stek isterbanden

Stek purjolöken


Potatis och kryddor

Smulad isterband

Purjolöken

Resten av potatisen

Kryddor


På med gräddcreme fraichen

In i mitten 200 grader 45-55 minuter

Färdig

Jag serverade en sallad med
Skivad tomat-skivad rödlök-tärnat äpple och basilikaolja på

 
Mumms
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Vilken bra idé! Ser supergott ut. Jag gillar också korvarna från Wurst Master, som man kan äta utan oro för att få i sig gluten.

    SvaraRadera