VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

lördag 3 mars 2012

FYLLD FLÄSKYTTERFILÉ (GLUTENFRI)


Jätte jätte gott......

Detta behöver du:

750 gr fläskytterfilé
500 gr champinjoner
2 tomater
150 gr fetaost
½ kruka basilika
1 rödlök
½ kruka kruksallad
1 stor näve babyspenatblad
1 burk kronärtskockor
salt
peppar
smör att steka i

Gör så här:

Krydda ytterfilén runt om
Bryn den i stekpannan så att den får stekyta
Ta upp den och skär den mitt i, som en ficka som du kan
lägga fyllningen i
Tärna tomaterna och grovhacka basilikan
ta hälften av fetaosten och smula ner tillsammans
med tomathacket, krydda lite med svartpeppar
Fyll ytterfilén med röran och smula
resterande av fetaosten på toppen
Ställ i mitten av ugnen 175 grader i ca 40 minuter
Skiva under tiden champinjonerna och stek dom
Ta ett uppläggningsfat
Lägg först:
kruksallad
babyspenat
tunt skivad rödkök
stekta svampen
den färdiga ytterfilén
klyftade kronärtskockor runt om
ringla lite god olivolja på toppen av ytterfilén
Jag sercerade tzatziki till
























Ta vara på tiden.....




2 kommentarer:

  1. Det där såg smarrigt ut, ska testas nästa gång jag köper fläskytterfilé :)

    SvaraRadera
  2. Har lagat några gånger. Värkligen att rekommendera.

    SvaraRadera