VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

lördag 22 oktober 2011

KORVGRYTA (GLUTENFRI)


En god och smakrik gryta

Detta behöver du:

En bit falukorv
3 lite starkare korvar
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1 tomat (skuren i små bitar)
2 dl rött matlagningsvin
2½ dl kelda mellangrädde
salt
vitpeppar
lite maizenaredning

Gör så här:

Tärna korven och hacka löken och tomaten
Stek löken i en stekpanna och häll sedan
över den i en kastrull, stek korven och häll
över den med löken, tillsätt den hackade
tomaten och tomatpurén, rör ihop det i grytan
Tillsätt matlagningsvinet och kalvfonden,
 låt koka ihop i ca 5 minuter, häll sedan i
matlagningsgrädden, salta och peppra,
låt det få ett uppkok, strö över lite
maizenaredning till valfri tjocklek
Låt det sedan puttra i ca 2-3 minuter
Färdigt
Snabbt och enkelt
och gott










Servera gärna med ris och en grönsallad till


Smaklig måltid

2 kommentarer:

  1. Hej! Älskar att gå in på din blogg och få tips och ideér om glutenfri matlagning då jag själv är gluten allergiker! Har nyss gjort din korvgryta och wow vad god den var! Jag skippade dock matlagningsvin och vitpeppar, men ändå blev den fantastiskt god :) fortsätt att uppdatera din blogg med goda maträtter så att du ger oss som har en dålig fantasi en chans till en god middag! ;)

    SvaraRadera
  2. Hejsan! vad glad jag blir att du gillar bloggen, jag har varit lite dålig på att uppdatera, har inte riktigt fått tiden att räcka till, men ska försöka att skärpa till mej, så håll ut det kommer att dyka upp mera recept innom kort, hoppas du finns kvar här då, ha det så bra MVH Pernilla

    SvaraRadera