VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

torsdag 9 december 2010

HALLONMOUSSTÅRTA (Glutenfri)

 
För några veckor sedan så fyllde min son 20 år, då gjorde
jag blandannat denna supergoda tårta till honom

GÖR SÅ HÄR:
 BOTTEN:
300 gr mandelmassa
3 st äggvitor

FYLLNING:
6 st gelantinblad
300 gr tinade hallon
4 st äggulor
3 dl florsocker
6 dl vispgrädde

Riv mandelmassan grovt och rör i äggvitorna ett och ett
Häll smeten i en form (23cm) med löstagbar kant, grädda
i nedre delen av ugnen 175 grader i 20 min, låt kakan svalna
i formen innan du tar ur den, diska formen och lägg tillbaka
kakan i formen gör sedan fyllningen
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min
Mixa hallonen och passera don genom en sil
Vispa äggulor och florsocker pösigt
Vispa grädden till fast konsistens
Ta upp gelantinbladen ur vattnet och smält
i en kastrull på svag värme med 1 dl av grädden
och blanda sedan med övriga ingredienser med en slickepott
Bred ut moussen över kakan (son fortfarande ska ligga i formen)
Täck med plastfolie och sätt in i frysen minst 4 timmar
Ta ut tårtan ur formen direkt när den kommer ur frysen, så
behålls dom fina kanterna
Dekorera med det du tycker om (själv använde jag gelehallon)
Låt tårtan stå framme 30 minuter innan servering

Mummssss.......


7 kommentarer:

  1. Hej hej ska man vispa 6dl grädde och ta 1dl vispad grädde till att blanda med gelatin bladen eller ska de var 1 dl ovispad grädde

    SvaraRadera
  2. Hejsan Anonym! jag tog 1 dl av den grädden jag hade vispat / PERNILLA

    SvaraRadera
  3. Glutenfri tårtbotten


    4 ägg
    2 dl socker
    1 dl glutenfri mjöl
    2 dl potatismjöl
    2 tsk bakpulver
    1 msk husk

    1, Blanda alla torra produkter i en bunke och rör om.
    2 ,Vispa ägg och socker pösigt i maskinen så de blir vit.
    3, Blanda sedan dom torra ingredienserna i den pösiga ägg och socker blandningen
    och rör om försiktigt ca 1 min slå sedan upp den i en smörad och bröad tårtform och grädda den nedre delen i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.

    Mvh Anders.

    SvaraRadera
  4. Glutenfri tårtbotten


    4 ägg
    2 dl socker
    1 dl glutenfri mjöl
    2 dl potatismjöl
    2 tsk bakpulver
    1 msk husk

    1, Blanda alla torra produkter i en bunke och rör om.
    2 ,Vispa ägg och socker pösigt i maskinen så de blir vit.
    3, Blanda sedan dom torra ingredienserna i den pösiga ägg och socker blandningen
    och rör om försiktigt ca 1 min slå sedan upp den i en smörad och bröad tårtform och grädda den nedre delen i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.

    SvaraRadera
  5. Anders! detta är ett recept som jag ska testa att baka, sonen fyller 21 snart, så då får det bli tårta med denna tårtbotten, hoppas bara att jag lyckas med den/ PERNILLA

    SvaraRadera
  6. Ok vad skoj ! Det går nästan inte att misslyckas om man blandar dom torra produkterna noga, tänk på att frysa den ett tag i frysen ca 30 min till en timma,den blir lättare att skära i våningar då LYCKA till mvh Anders.

    SvaraRadera
  7. Var en jättegod tårta

    SvaraRadera