Lite julgodis står på schemat i dag, så det fic bli lite knäck
GÖR SÅ HÄR:
2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 dl grädde
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad
kastrull, det är bra om den är ganska
stor så att knäcksmeten inte kokar över
(jag använde en 3 liters kastrull)
Låt småkoka i 12 min (jag brukar aldrig kolla
temperaturen på min knäck utan när den har
fått koka i 12 min så vet jag att den är perfekt)
Skeda upp i knäckformar och ställ kallt
så att dom får stelna
Hej Pernilla!
SvaraRaderaSka göra din knäck idag, återkommer och talar om vad jag tycker och om jag lyckas. Tänker ha i lite hackad mandel också!
Bodil
Mums va gott Bodil, själv har jag inte kokat nån knäck denna jul, utan jag har gjort smörkola för hela slanten, den är helt ljuvlig
RaderaGod jul och lycka till med knäckkokandet
Mvh Pernilla
Var hittar jag ditt recept på, antar glutenfri smörkola? Låter gott!
SvaraRaderaHälsningar Chatarina
Chatarina, under fliken godis
Radera