VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

måndag 19 augusti 2013

FYLLD PAPRIKA (GLUTENFRITT-VETEFRITT-VEGETARISKT)


Måndag igen, det innebär ju köttfri måndag, denna vegetariska
rätt vart jätte god, till dom fyllda paprikahalvorna serverade

Detta behöver du:
2 portioner

1 burk kikärtor
150 gr fetaost
3 msk tomatpuré
60 gr färsk spenat
2 msk basilika
1 msk färsk timjan
Salt
Peppar 
Paprikapulver
Liten skvätt olivolja 
2 paprikor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader varmluft, skölj kikärtorna noga,
lägg i en skål och mosa lite med en gaffel, i med tomatpuré.
Grovhacka spenaten i med det i skålen, smula ner fetaosten
Hacka dom färska kryddorna, i med det och oljan, 
och dom torra kryddorna, i med skvätten olja.
Blanda ihop det hela
Dela paprikorna på längden, ta bort kärnor och skölj, fyll 
paprikahalvorna med röran, lägg i en form med bakplåtspapper,
grädda i mitten av ugnen i 30 minuter



Kikärtor

I med fetaosten

I med tomatpuré

Grovhackad spenat

Torra kryddor


Färska kryddor och olja

Blanda ihop

Dela, kärna ur och skölj

Fyll dom ned röran

Grädda 175 grader 30 minuter

Servera en god sallad till






1 kommentar:

  1. Väldigt goda! Jag hade riven ost på, inte dumt alls. Alla i familjen gillade det. Tack för receptet,

    SvaraRadera