Måndag igen, det innebär ju köttfri måndag, denna vegetariska
rätt vart jätte god, till dom fyllda paprikahalvorna serverade
jag denna goda nektarinsallad till
Detta behöver du:
2 portioner
1 burk kikärtor
150 gr fetaost
3 msk tomatpuré
60 gr färsk spenat
2 msk basilika
1 msk färsk timjan
Salt
Peppar
Paprikapulver
Liten skvätt olivolja
2 paprikor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft, skölj kikärtorna noga,
lägg i en skål och mosa lite med en gaffel, i med tomatpuré.
Grovhacka spenaten i med det i skålen, smula ner fetaosten
Hacka dom färska kryddorna, i med det och oljan,
och dom torra kryddorna, i med skvätten olja.
Blanda ihop det hela
Dela paprikorna på längden, ta bort kärnor och skölj, fyll
paprikahalvorna med röran, lägg i en form med bakplåtspapper,
grädda i mitten av ugnen i 30 minuter
Kikärtor
I med fetaosten
I med tomatpuré
Grovhackad spenat
Torra kryddor
Färska kryddor och olja
Blanda ihop
Dela, kärna ur och skölj
Fyll dom ned röran
Grädda 175 grader 30 minuter
Servera en god sallad till
Väldigt goda! Jag hade riven ost på, inte dumt alls. Alla i familjen gillade det. Tack för receptet,
SvaraRadera