VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

onsdag 27 februari 2013

POTATISBULLAR (GLUTENFRIA OCH VETEFRIA)


Det är ett bra tillfälle att ta hand om överbliven potatismos,
jag tillhör ju dom som gärna inte kastar mat, utan försöker få ihop 
nått av middagsrester, det funkar bra, och gott blir det också.
Kjersti på Kjerstis mat och prat skrev ner lite tips på
vad man kan hitta på för nått med sina rester, sidan
hittar du här
Här kommer i alla fall receptet på mina supergoda potatisbullar

Detta behöver du:

350 gr kall potatismos (ca 4 dl)
350 gr råriven potatis (2 stora)
½ dl majsmjöl
1 helt ägg + 1 äggula
½ finhackad gul lök
Salt + Vitpeppar
ev. valfria kryddor
Matfett att steka i

Gör så här:

I med det kalla potatismoset i en bunke
Finriv den råa potatisen och krama ur så mycket vätska
 som det går, finhacka löken, tillsätt resten av alla
ingredienser i bunken och blanda ihop till en 
fast smet-deg.
Forma sedan bollar av det och platta till dom lite
9 stycken fick jag ut av denna sats
Stek på medelvärme tills dom är gyllenbruna
(vänd dom lite då och då)
När jag hade stekt färdigt dom så la jag pot.bullarna på en
plåt med bakplåtspapper och ställde in dom i
ugnen på 200 grader medans jag stekte bacconet
Jag serverade alltså baccon, lingonsylt och
rårivna morötter till, sååååååå gott
Och matlåda blir det med till jobbet också



Dessa kryddor använde jag + vanlig salt och vitpeppar










Var ekonomisk och miljösmart
Laga mat av dina rester













6 kommentarer:

  1. Tack för länkningen Pernilla! Så fiffigt att blanda både kokt och rå potatis i bullarna. Det har jag aldrig gjort, så det var ett bra tips. I övrigt är det så tacksamt med potatisbullar eftersom man kan smaksätta med allt möjligt. Sist hade jag ajvar relish i mina, och gången innan blev det en klutt kvarbliven bearnaisesås. Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man tager vad man haver, och gott är det också.
      Ha en jätte bra torsdag och fredag du också
      Pernilla

      Radera
  2. Torsdag menar jag förstås, jag är alldeles vilse i pannkakan!

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset med råriven potatis plus att sätta färdiga burgare i ugnen. Använde vetenmjöl. Supergott!
    /kram

    SvaraRadera
  4. Hej! Ska pröva att göra dessa potatisbullar.

    SvaraRadera