VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

måndag 29 april 2013

TABBOULEH (GLUTENFRITT-VETEFRITT)



KÖTTFRIA MÅNDAGEN
Då blev det till att göra en ljuvlig tabbouleh, jag har ju tänkt
så länge nu på att att göra denna persiljesallad, idén fick jag när jag var inne på 
Kjerstis blogg, Kjerstis mat och prat, våra tabbouleh skiljer sig
en aning, men kan tänka mej att bådas smakar lika gott
Detta behöver du

Quinoa för 4 pers (koka enl. anvisning på förpackning)
300 gr slätbladig persilja
4 tomater
1 röd lök
Saften från en citron (blir ca 1 dl)
1 dl olivolja
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Koka quinoan och låt den svalna en aning
Skölj och ta bort det grövsta från persiljan
Hacka persiljan väldigt fint, ös i en stor bunke.
Skölj och kärna ur tomaterna, finhacka dom, i bunken med hacket
Skala och finhacka rödlöken, ös i bunken
Pressa ur ca 1 dl från citronen och blanda med olivoljan
Häll i quinoan och dressingen i bunken och blanda väl
salta och peppra, låt det sedan stå i minst en havtimme innan du serverar








Jag serverade dessa sojafärsbiffar till

Och en gräddfilssås
5 dl gräddfil
½ urkärnad gurka som du skär i bitar
salt, peppar + valfria kryddor

Jag serverade även stekt haloumi till.
Haloumi tillhör en favorit hos mej






2 kommentarer:

  1. Tabbouleh ä verkligen jättegott, även i glutenfri tappning. Passar både till vegorätter och till kallskuret på buffé. Tack för länkningen och ha en skön Valborg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjersti,
      Ha en jätte härlig valborg du med
      / Pernilla

      Radera