VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

torsdag 20 september 2012

FISK I UGN (GLUTENFRI)

 
Efter att jag legat däckad i en vecka med en dunderförkylning
så tog jag mej upp från sängen idag för att laga dagens middag,
det är tur att jag har en händig Lasse som har stått för middagarna
när jag legat i sängen och nästan hostat lungorna ur mej,
I dag så blev det den enklaste fisk i ugn du kan tänka dej,
jag använde en billig billig fryst fisk, och det smakade jätte gott
 
Detta behöver du:
2-3 port.
 
400 gr fryst fisk
2½ dl kelda mellangrädde
2 dl creme fraiche
½ dl chilisås
1 dl hackad färsk dill
1 tsk malen chilipulver
smör
salt-vitpeppar
 
Gör så här:
 
Lägg en rejäl klick smör i botten på en ugnsfast form
På med den frysta fisken
På med den hackade dillen
Rör ihop grädden-creme fraichen-chilisåsen och kryddorna
och häll över fisken, in i mitten av ugnen 200 grader
i ca 60 minuter
 







 
Jag serverade potatis och morotsmos till
 
Jag tog hälften av varje sort

Dela i mindre bitar

Koka dom mjuka, i med lite smör och mjölk
använd en potatisstöt, och stöt till ett fint mos

Gott gott

 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Din stackare, att du skulle råka så illa ut! Jag har peppar, peppar hållit mig på benen trots att omgivningen rasat som furor omkring med med feber och skrällhosta. Låter som om det är något som grasserar. Hoppas du snart känner dig piggare. Ha en fin helg!

    SvaraRadera