VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

måndag 20 augusti 2012

ZUCCHINISALLAD (GLUTENFRI)


Om man inte vill äta potatisallad, så kan man
göra en zucchinisallad, den var jätte jätte god,
 det kommer att göras många många fler gånger
 hemma hos oss

Detta behöver du:

1 zucchini ganska stor
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
2 tsk dijonsenap
1 bit purjolök
Salt-Peppar
Lite smör att steka i

Gör så här:

Dela zucchinin i cm tjocka skivor, dela dom sedan
igen så att det blir som trekanter

Stek zucchinin i lite smör (stek helst i smör, det
blir godast då) stek i ca 1 minut, tag upp dom och
låt rinna av på hushållspapper och bli helt kalla.

Blanda sedan zucchinin med creme fraiche-majonäs
skivad purjolök-dijonsenap krydda efter egen smak




Dela zucchinin i skivor, sedan till trekanter

Hetta upp en panna med smör i

Stek som hastigast ca 1 minut

Låt rinna av och svalna på hushållspapper


Skiva purjolöken

Zucchini

Purjolök

Creme fraiche-majonäs-dijonsenap salt-peppar

Färdig zucchinisallad


Jag serverade rostbiff och lufttorkad skinka till


och färsk spenat
Jätte jätte gott och hur snabbt och enkelt som helst att göra







Smaklig måltid

2 kommentarer:

  1. Låter som en bra idé om man vill hålla igen på kolhydraterna. Ser riktigt gott ut också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kjersti!
      Ja, och det var riktigt gott också.
      Potatissallad är ju alltid potatissallad det är ju gott, men det här var nått alldeles extra, tycker jag ialla fall, smaken är ju som sagt olika
      Ha det bra Kjersti
      Pernilla

      Radera