VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

måndag 13 augusti 2012

FRASVÅFFLOR (GLUTENFRIA)


Semester, det är ju så härligt med semester,
 men tyvärr så börjar ju min semester lida mot
 sitt slut, nja, jag har några dagar kvar, så lite till
kan jag njuta
Från semester till frasvåfflor, jag har alltid trott att
jag har gjort frasiga våfflor...... men nu vet jag
hur riktiga frasvåfflor ska smaka, dessa våfflor
är sjukt goda, jag menar det, det är verkligen dom
godaste våfflorna jag ätit...... nånsin
Receptet hittade jag här hos ankanplankan

Detta behöver du:
8 stycken:

180 gr sempers fin mix (3 dl)
2 dl kallt vatten
3 dl vispgrädde
½-1 tsk salt
smör att smöra våffeljärnet med

Gör så här:

Vispa ihop mjölmixen- vattnet och saltet till en jämn smet

Vispa grädden hårt och vänd (vispa) ner den i mjölsmeten

Smörj våffeljärnet med smör (ej margarin) det räcker att
smöra första våfflan, sen behövs inge mer

Lägg dom på galler en och en och inte på hög

8 våfflor blev det på denna smet

Sempers fin mix-vatten-salt

Hårt vispad grädde

Som vänds (vispas) ner i mjölsmeten

Den färdiga FRASvåffelsmeten

Gräddas gyllene


Servera med sylt och grädde

Jag lovar er att jag aldrig mer ska göra någon annan smet
än denna när jag ska grädda våfflor

Supergott 


6 kommentarer:

  1. HERREGUD sicken smet det blev!!

    SvaraRadera
  2. dessa ska testas idag fast med mjölkfritt margarin och soya grädde hoppas de blir likafrasiga ändå! Tack för att du delar med dig av receptet.mvh Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Louise
      Hoppas våfflorna blev frasiga och goda
      Mvh Pernilla

      Radera
  3. De är suveränt goda .Jag kommer att göra dessa i fortsättningen också. Jag har varit glutenfri cirka ett halvår så allt är så nytt för mig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Astrid
      Ja visst är dom helt suveränt goda, man vill just inte göra några andra våfflor när man väl smakat dessa
      Mvh Pernilla

      Radera