VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

tisdag 28 februari 2012

KARINS KÖTTFÄRSRULLE (GLUTENFRI)


Min mosters väninna Karin gav mej tipset på en
super god köttfärsrulle, och den blev verkligen
jätte god, jag älskar att prata mat med folk och
få andras synpunkter på vad dom tycker är gott,
mat är ett ämne som jag gärna kommer in på
och ofta så får man tips och insperation på
enkla recept med dom vanligaste råvarorna
som man oftast har hemma, så fortsätt med
det alla nära och kära och alla andra förstås också
att ge mej tips och insperation på enkel
och god mat.
Jag testar recepten och lägger ut dom här på bloggen.
Men nu till denna goda köttfärsrulle

Detta behöver du:

500 gr nötfärs
½ gul lök
1 ägg
½ dl keldas mellangrädde
salt
vitpeppar

Fyll med:
Dijonsenap
Rökt skinka
 Ostskivor

Gör så här:

Finhacka löken blanda sedan ihop
nötfärsen-löken-ägget-mellangrädden-salt-peppar
Lägg färsblandningen på ett bakplåtspapper och
lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå, sen är det
bara att platta till och göra det till en jämn kvadrat
Bre sedan ett tunt lager med senap på, lägg på
den rökta skinkan och sedan ostskivorna
Rulla sedan ihop härligheten (precis som en rulltårta)
och lägg i en smord ugnsfast form, jag penlade min rulle
med glutenfri soya, men det är valfritt
Grädda i mitten av ugnen 200 grader i ca 30-35 minuter



















Blir det något kvar så så är det lika gott att att
äta den kall tunt skivad på smörgås, det sa Karin
och jag testade, sååååå gott


Tack Karin


2 kommentarer:

  1. Nämen det där var ju ett roligt recept att göra en kanelbulleköttfärsrulle :) Måste jag ta och testa!!! Trevlig helg!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Therése! Jag lovar att den blev supergod, du kommer inte att ångra dej om du testar, man kan ju fylla den med det som man gillar. Ha en trevlig helg du också /PERNILLA

      Radera