VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

torsdag 12 januari 2012

KÖTTFÄRSFYLLDA PAPRIKOR MED TACOSMAK (GLUTENFRIA)


Dom här goda paprikahalvorna gjorde jag
för nån dag sen, jätte goda

Detta behöver du:

2 stora röda paprikor
300 gr köttfärs
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 påse tacokryddmix
1 liten burk majs
1 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
1 dl riven ost
lite paprikapulver

Gör så här:

Hacka lök och vitlök, stek med färsen i lite matfett
Tillsätt tacokryddmixen, efter ett tag tillsätter du
creme fraichen och tomatpurén, rör om och låt puttra en liten stund
Dela under tiden paprikorna i halvor, tag bort kärnorna
men låt stjälken sitta kvar, koka upp vatten i en stor kastrull
och koka halvorna i ca 4-5 minuter, dom ska precis bli
lite mjuka, lägg halvorna i en smord ungsfast form,
blanda  majs i köttfärsröran och fyll sedan paprikahalvorna
strö lite riven ost och paprikapulver på toppen,
sätt in i mitten av ugnen 200 grader i ca 15-20 minuter
Servera med en sallad och några majschips, ev lite gräddfil


















Smaklig måltid






2 kommentarer:

  1. Ser jättegoda ut! Gör ganska ofta fyllda paprikor, men har aldrig gjort tacokryddade förr. Det var en god idé!

    SvaraRadera
  2. Hej Kersti! Dom blev faktiskt jätte goda, vad brukar du fylla dina paprikor med? Ha det bra /PERNILLA

    SvaraRadera