Idag så bakade jag dessa helt underbara goa kakor
Dom är så spröda och jag ljuger inte när jag säger
att dom smälter i munnen, dom är helt enkelt
försvinnande goda, nästa gång får jag nog baka
dubbel sats. På detta recept så blir det 40 stycken
DETTA BEHÖVER DU:
75 gr smör
1½ dl socker
½ dl olja (rapsolja)
2 tsk pofibrer
150 gr glutenfri mjölmix
½ tsk hjorthornssalt
1 msk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
Blanda rumsvarmt smör och sockret med elvispen
så att det blir fluffigt, häll sedan i oljan och
fortsätt vispa med elvispen så att smeten ser
vit och porös ut
Blanda sedan i pofibret och rör om,
fortsätt sedan att blanda i mjölmixen
hjorhornssaltet och vaniljsockret, blanda
ihop allt med en slickepott.
Rulla kakdegen till en rulle och dela den
i fyra lika stora bitar
Denna mjölmix använde jag
Tag en bit och rulla den till en fingertjock rulle
och skär i tio lika stora bitar, rulla
till kulor och lägg på
en bakpappersklädd plåt
Grädda i mitten av ugnen 150 grader
i 15-18 minuter, öppna inte
ungsluckan förrän mot slutet,
kakorna skall vara blekgula och
lite sprickiga på ytan
Jag lovar, du kommer att njuta när du stoppar en
utav dessa i din mun.
Det ska jag göra nu i alla fall
Mmmmmmmm.......
Det där ser ju supergoda ut!
SvaraRaderaMen jösses så enkla de var att göra. Har letat efter ett bra recept ett antal år.. äntligen har du gjort min lilla tös otroligt glad. Tackar för det.
SvaraRaderaGod Jul
Hejsan Helén, va kul att din dotter blev glad, dom är inte bara enkla att göra, dom är jätte goda också, ha det så bra och en god jul själv /PERNILLA
SvaraRaderaHej! De blev supergoda och höll ihop bra! De här kan jag bjuda på många gånger. =)
SvaraRadera/Linda
Hej Liida!
Raderava roligt att dom blev bra, och dom är ju sååååå goda.
MVH Pernilla
Hej,
SvaraRaderaProvbakade dessa idag men tyvärr blev inte mina lika fina som dina.
De flöt ut så slutresultatet var snarare "drömflarn", men smaken var ju god.
Provade att sänka värmen till 125, men flöt ändå ut. Vad kan jag gjort för fel.
Med vänlig hälsning,
Josefine
Hej Josefine,
RaderaJag vet inte vad du kan ha gjort för fel, men jag vet vad du menar, har själv råkat ut för det ett par gånger när jag bakar dessa drömmar, det blev bara en stor flytande mardrömm av det hela, även fall jag följde receptet, jag vet inte fall det kan bero på att man använder olika mjölmixer, i dagsläge så använder jag inga mjölmixer mad vetestärkelse i, jag använder oftast sempers finmix
Josefin, jag hoppas du vågar prova att baka dessa igen och att det blir ett bra resultat då, för jag lovar, blir dom lyckade så är dom helt underbara att äta
MVH Pernilla
Ser supergoda och enkal ut och inte så kladdig deg heller måste testa.
SvaraRaderaHej.
SvaraRaderaJag bakade dessa idag men samma mjölmix som på bilden men mina rann ut och vart mer knapriga.. Degen var lite svår att rulla ut utan sprack mer.. Vad ska jag göra annorlunda?
Hej Anonym!
RaderaJag vet faktiskt inte vad det blir för fel när dom bara flyter ut och blir misslyckade, har själv råkat ut för det ett anatal gånger.
Dom är lite sköra att rull ut till längder, man får vara lite lätt på handen.
Hoppas att du testar igen, för när dom lyckas så blir dom himelska
MVH Pernilla
Hej! Jag håller på att göra dessa just nu! Använder samma mjölmix och så. En sak jag kom att tänka på när jag läste allas kommentarer om att de flyter ut för mycket:
SvaraRaderaNär man arbetar "mördeg" blir den lätt varm, och svår att hantera. Man ska helst röra den så lite som möjligt! När jag hade rullat alla min kulor la jag dem i frysen i ca 5 min MAX för att de skulle bli kalla igen efter arbetandet.
Än så länge ser de fina ut i ugnen, 10 min kvar dock!
Hej Elno!
SvaraRaderavillket bra tips, det måste jag testa
MVH Pernilla
Så där ja! Jag upplevde det faktiskt som att de som stått inne i frysen en stund inte blev lite smuliga som de andra, och inga flöt ut eller så! Tyckte de blev himla goda! Nästan lika goda som "vanliga" :-)
SvaraRaderaVa bra, måste testa nån dag / Pernilla
RaderaFörresten har jag en hel del recept på min glutenfria receptblogg som jag länkar här om du är intresserad :-)
SvaraRaderaJag har varit inne och kollat bå din blogg, jätte fin, och många smarriga recept hade du också
RaderaPernilla
jag undrar bara om det går att byta ut rapsoljan mot någon annan sort?
SvaraRaderaHar ej prövat, så du får nog prova dej fram
RaderaMvh Pernilla
Åh, tack för receptet! Jag bytte ut rapsolja mot solrosolja och profiber mot fiberhusk och det funkade jättebra!! MUMMS! :D de smular inte ens sönder ;)
SvaraRaderaBlir sugen redan nu! Skall prova baka mina av en blandning av naturligt glutenfria mjölsorter :-)
SvaraRaderaMen herregud vad goda!!! De smälter verkligen i munnen! Det här receptet ska sparas!
SvaraRadera