VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

onsdag 25 augusti 2010

HALLON OCH BLÅBÄRSPAJ (Glutenfri)

I går var vi bortbjudna på fika till sambons son och svärdotter,
så jag tänkte att ja skulle baka något smaskigt att ta med
Glutenfritt så klart, hade aldrig prövat denna paj, men den blev
klart godkänd av alla som åt den.

Pajdeg:
3½ dl mjölmix
2 tsk vaniljsocker
150 gr kallt smör
2 msk vatten

Fyllning:
600 gr frysta hallon o blåbär
1½ msk potatismjöl
½ dl strösocker

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200 grader
Blanda ihop smör - mjölmix - vaniljsocker - vatten
till en deg, och tryck ut den i en pajform
ställ sedan in formen i kylen och låt den vila i 30 min.

Ta under tiden fram dom frysta bären och blanda ihop
med sockret och potatismjölet

Efter 30 min tar du ut pajdegen och förgräddar den
i 10 min, ta ut och häll i bärblandningen och sen in
i ugnen igen och grädda ytterligare 35-40 min.
Låt pajen svalna något och servera den med
vaniljsås eller lättvispad grädde
Mummmmsss........



Denna mjölmix anväder jag till pajdegen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar