I dag så har jag bakat tekakor, det är ett recept
som jag har fått av en bloggläsare Lotta.
Om ni har sett här i bloggen så har jag ju
försökt att baka tekakor förut men misslyckats
helt och hållet, så här såg dom ut då, men dom här
tekakorna blev jätte goda, jag halverade lottas recept.
Så detta använde jag till dessa sötnosar:
3/4 paket jäst
½ liter vatten
75 gr smör el margarin
½ dl ljus sirap
½ dl pofiber
½ dl linfrön
250 gr grov mjölmix semper
1 pkt fin mjölmix Semper
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke
smält smör och häll i vatten och låt bli fingervarmt
Lös upp jästen med vätskan och blanda sedan i resten av
ingredienserna och kör sedan i maskin i minst 5 min.
Häll sedan ut degen och rulla till en rulle, dela rullen
i 16 lika stora bitar, platta till dom och lägg på en plåt
med bakplåtspapper, nagga tekakorna med en gaffel
och låt dom sedan jäsa på en varm plats under bakduk
i 30 min, sätt under tiden på ugnen på 250 grader.
När brödet är färdigjäst så gräddar du dom i
mitten av ugnen i 5-8 minuter
Lotta, jag vet inte fall din tekakor ser ut som mina
men goda blev dom
Tack Lotta
Sista bilden gjorde att jag gick och tog en smörgås.
SvaraRaderaSka testa detta recept.
/tack pernilla och lotta
Ser supergoda ut :)
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaSer jättegoda ut!
Vilken temperatur ska dom gräddas i?
Mvh
/Anders
Hej Anders!
RaderaDom ska gräddas på 250 grader i 5-8 minuter
MVH Pernilla