Här kommer ännu ett recept från en
bloggläsare Linda, ett super super gott
fröbröd som jag har hunnit med att baka
flera gånger, det känns som att om man tar en bit
med lite smör och en ost på så kan man inte sluta
man måste bara ta en bit till och kanske ännu en bit till.
Första gången jag bakade brödet så blev det inte så
bra, jag lät det nog inte vara inne i ugnen tillräkligt
länge så det blev lite segt, men dom andra gångerna blev
det bra, så här kommer receptet på Lindas knäckebröd
Detta behöver du:
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
½ dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
1 tsk salt
2 dl kokande vatten
½ dl rapsolja
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Tillsätt vattnet och oljan, rör ihop till en
smet, bred snabbt ut smeten på en
bakpappersklädd långpanna, jag la ytterligare
ett bakplåtspapper på smeten och tryckte
sedan ut det med händerna, se till så att
det blir tunt, jag strödde på några korn
med flingsalt (pytte pytte lite)
skårade även innan jag satte in det i ugnen
Grädda i mitten av ugnen 150 grader
i 60-65 minuter, det blev så gott
Tack Linda
Det här knäckebrödet vart populärt av hela familjen.Tack för det/ Lotta
SvaraRaderaOerhört gott knäckebröd, ska baka mer av det, tack för tipset!!! Jag länkade till din blogg från min på min matbloggssida, hoppas det var ok.
SvaraRaderaHej Susanne! Ja visst är det gott det där knäckebrödet, jag köper aldrig glutenfritt knäckebröd längre, utan bakar och äter bara detta fröbröd, jag är nästan beroende av det hmmmmmmm.......
SvaraRaderaMen jag har kommit underfund med att degen räcker till 1 och en ½ plåt, och då har jag plåtarna inne samtidigt och när den ena är färdig så flyttar jag upp den andra och låter den stå inne tills det har fått mer färg och känns hård
Och det var helt ok att du länkade till min sida
Ha det bra/ PERNILLA
Tack för receptet! Underbart gott! :D Jag hade pumpakärnor och psylliumfrön i också, det blev gott :)
SvaraRadera