En ljuvligt fluffig god sockerkaka med smak av citron
Detta behöver du:
50 gr smör
1dl kokande vatten
2 ägg
2 dl socker
3 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
rivet skal från en hel citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret med vattnet
Vispa ägg och socker pösigt
Riv det gula av citronen
Blanda sedan i smöret -vattnet
citronskal och rör ihop
Sist blandar du i mjölmixen och
bakpulvret, försök att inte blanda så
hårt så att smeten sjunker ihop.
Häll smeten i en smord och bröad
sockerkaksform, grädda längst ner
i ugnen på 175 grader i 30 minuter
Mmmmm......
Ser verkligen pösig och fin ut! Precis som en sockerkaka ska vara.
SvaraRaderaGlutenfri sockerkaka
SvaraRadera3 Ägg.
2 dl strösocker.
1 msk husk.
3 dl glutenfri mjöl fin mix.
1 1/2 tsk bakpulver.
1 tsk vaniljsocker.
50 g smör.
1 dl mjölk.
20 ml mat olja
glutenfritt-ströbröd till formen.
1, Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa sockerkaksformen.
2, Blanda samman mjöl, husk, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vispa om försiktigt så att allt blandar sig.
3,Smält smöret och häll i mjölken samt oljan,värm så att det blir ljummet.
4,Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
5,Häll mjölk och smör blandningen i
de pösiga socker och ägg blandningen och rör om försiktigt ca 1 min.
6,Vispa försiktigt ner mjölblandningen ca 1 min i smeten så att det blandar sig och häll den i formen.
7,Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader ca 30-40 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är kakan klar.
8,Tips: Vill du göra en tigerkaka tar du bort
en tredjedel av smeten. Häll de första två tredjedelarna i formen. Smaksätt den
sista tredjedelen med 1 msk kakaopulver. Rör ner den med en gaffel så blir
kakan blir vackert strimmig.
9,Mjuk peppakaka.
Blanda ingefära,kanel,kademmuma,nejlike-pulver i ett glas eller mugg,ca 1 matsked av varje, ta sedan ca 2 teskedar eller mer efter tycke och
smak blanda det i det torra ingredienserna och rör om.följ sedan punkter
1,2,3,4,5,6,7.
Hej Anonym! Denna sockerkaka ska jag testa att baka,jag kommer att lägga ut den på bloggen, det är jätte kul när man får nya recept av läsare/ PERNILLA
SvaraRaderaLycka till mvh Anders ps..har arbetat på detta recept många gånger skickar ett recept på tårt-botten sedan som är underbart har jobbat med den också länge och testat olika saker.
SvaraRaderaHallå Anders!Tårtbottenrecept låter bra, jag tycker alltid att jag misslyckas när jag ska baka tårtbotten, så det ser jag fram emot/ PERNILLA
SvaraRadera