VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

måndag 15 oktober 2012

STEKT LAX MED DILL OCH RÄKKRÄM (GLUTENFRITT)

 
Snabbt enkelt och jätte gott
 
Detta behöver du till 2 pers.
 
2 laxfileér
Citronpeppar
Smör att steka i
 
Dill o Räkkräm:
 
200 gr räkor med skal
2 dl creme fraiche
½ dl majonäs
½-1 dl hackad färsk dill
Salt
Peppar
 
Gör så här:
 
Skala räkorna och grovhacka dom
Hacka dillen
Blanda seda ihop
cremefraiche-majonäs-räkor-dill
Salta och peppra efter egen smak
Ställ svalt en stund
Krydda sedan laxen ganska mycket med citronpepparn
Stek på medelvärme tills laxen är genomstekt
 












 
Jag serverade med skivad potatis i ugn
 
Lite god olivolja i botten på en ugnsfast form

I med skivad potatis, hackad lök, krydda med
Santa marias franska örter och lite salt


På med några smörklickar

Ringla över olivolja


In i mitten av ugnen 225 grader, ta ut efter 20 minuter och
rör om, ställ in igen och låt potatisen få färg


Det färdiga resultatet, gott gott







 
 

1 kommentar: