Det här var riktigt smarrigt
Detta behöver du:
2 st glutenfria isterband (Wurst Master)
6 potatisar
En bit purjolök
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Salt
Svartpeppar
Färsk timjan
Smör o rapsolja att steka i
Gör så här:
Dra skinnet av isterbanden och slanta upp den
Hacka purjolöken
Stek isterbanden och smula sönder dom lätt, häll upp i en skål
Stek purjulöken lätt glansig, häll upp i en skål
Skala och skär potatisen i stavar
Lägg hälften av potatisen i en smord ungsfast form
Salta och peppra lite, på med lite timjan
Lägg på isterbandssmulet och purjolöken, sen på med rester av
potatisen, salta peppra och på med timjan
Vispa ihop grädde och creme fraiche (bara så att det blandar sig)
Häll gräddblandningen över potatisen
In i mitten av ugnen 200 grader i ca 45-55 minuter, känn så att
potatisen är färdig
Jätte gott isterband
Dra skinnet av isterbanden
Skiva eller hacka purjolök
Slanta isterbanden
Stek isterbanden
Stek purjolöken
Potatis och kryddor
Smulad isterband
Purjolöken
Resten av potatisen
Kryddor
På med gräddcreme fraichen
In i mitten 200 grader 45-55 minuter
Färdig
Jag serverade en sallad med
Skivad tomat-skivad rödlök-tärnat äpple och basilikaolja på
Mumms
Vilken bra idé! Ser supergott ut. Jag gillar också korvarna från Wurst Master, som man kan äta utan oro för att få i sig gluten.
SvaraRadera