VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

tisdag 16 oktober 2012

ÄPPEL OCH PÄRONSMULPAJ (GLUTENFRI)

 
Härom dagen så gjorde jag en smulpaj till kvällsfika,
och jag tog det fruktkorgen hade att erbjuda
 
Detta behöver du:
 
3 äpplen
1 päron
1 ½ dl sempers finmix (inge vetestärkelse i den)
1 ½ dl mandelmjöl
100gr smör
2-3 msk socker
2 msk mandelspån
lite socker och kanel
 
Gör så här:
 
Skala och skiva frukten, lägg den i en pajform
Smält smöret, dra av från värmen, blanda ner
finmix-mandelmjöl-socker
Häll lite socker och kanel på frukten
och strössla sedan på smuldegen
Strö på mandel på toppen (kan uteslutas)
Grädda i mitten av ugnen 225 grader
ca 15-20 minuter
Servera med vaniljsås, glass eller grädde
Själv serverade jag vispad kelda mellangrädde till
 










 
Jag höll på att glömma bort smulpajen i ugnen,
så det är därför den ser lite välgräddad ut,
 men gott var det

 

2 kommentarer:

  1. Mums, låter och ser jättegott ut! Smarrigt att använda både äpple och päron i!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmmm.... det blev jätte gott Marja
      Ha det bra/ Pernilla

      Radera