Härom dagen så gjorde jag en smulpaj till kvällsfika,
och jag tog det fruktkorgen hade att erbjuda
Detta behöver du:
3 äpplen
1 päron
1 ½ dl sempers finmix (inge vetestärkelse i den)
1 ½ dl mandelmjöl
100gr smör
2-3 msk socker
2 msk mandelspån
lite socker och kanel
Gör så här:
Skala och skiva frukten, lägg den i en pajform
Smält smöret, dra av från värmen, blanda ner
finmix-mandelmjöl-socker
Häll lite socker och kanel på frukten
och strössla sedan på smuldegen
Strö på mandel på toppen (kan uteslutas)
Grädda i mitten av ugnen 225 grader
ca 15-20 minuter
Servera med vaniljsås, glass eller grädde
Själv serverade jag vispad kelda mellangrädde till
Jag höll på att glömma bort smulpajen i ugnen,
så det är därför den ser lite välgräddad ut,
men gott var det
Mums, låter och ser jättegott ut! Smarrigt att använda både äpple och päron i!
SvaraRaderaMmmm.... det blev jätte gott Marja
RaderaHa det bra/ Pernilla