Mumms mumms jätte gott
Detta behöver du 4 pers:
2 squash
500 gr nötfärs
1 paprika
1 gul lök
200 gr färsk blad spenat
2 dl creme fraiche
1 msk soja
Salt-peppar
Riven ost
Matfett att steka i
Gör så här:
Dela squashen på längden, lägg därefter halvorna i kokande
lättsaltat vatten och låt dom koka i 4-5 minuter
Ta sedan upp dom och låt dom rinna av
Gröp ut det mesta av squashköttet och hacka det
Kärna ur och tärna paprikan
Skala och hacka löken
Fräs lök och paprika i lite matfett tills det blir mjukt
och glansigt, ta upp det
Bryn färsen jämnt smulig i lite matfett
Tillsätt bladspenaten i färsen och låt den steka med en stund
Tillsätt lökröran och squashköttet, låt det puttra några minuter
Tillsätt creme fraiche-soja-salt-peppar och låt puttra
ytterligare 5 minuter, smaka av
Lägg squashskålarna på plåt med baklåtspapper
Fyll dem med färsen, strö över riven ost och
gratinera i mitten av ugnen ca 10-15 minuter, eller
tills osten har fått fin färg
Servera ris och sallad till
Själv hade jag bara en sallad till
Lök och paprika
Fräser lök och paprika
Hackat squashkött
Fräser färs, bladspenat, lök och paprikaröran
urgröpta squash
Fyllda squash
På med lite riven ost
Denna soja använder jag
Färdigt
Det blev verkligen gott
HA EN BRA DAG
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar