Superenkel och jätte god äppelsmulpaj
Detta behöver du till en ganska liten paj:
3-4 skalade äpplen
1½ dl glutenfritt mjölmix (jag använde sempers finmix)
2-2½ dl sempers rena havregryn
3 msk strösocker
100 gr smör
3 msk socker och 1 msk kanel att blanda äppelbitarna i
Gör så här:
Smörj en liten ungsfast form
Skiva och kärna ur dom skalade äpplena
Smält smöret i en kastrull
dra av fråm värmen
häll sedan i mjölmixen-rena havregrynen-sockret
och rör om, rulla äppelbitarna i sockret och
kanelen och lägg i botten av den smorda formen
strössla sedan på smuldegen
Grädda i mitten av ugnen 225 grader
i ca 15-20 minuter, servera med en god vaniljsås till
eller lättvispad grädde
Mmmm.....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar