I går så bakade jag en ljuvlig sockerkaka,
receptet har jag fått av en bloggläsare Anders,
den blev så där luftig och saftig som en sockerkaka
ska vara, jag fick även tips på andra varianter
på sockerkakan, tigerkaka och mjuk pepparkaka,
ska även baka dessa och lägga ut här på bloggen
Detta behöver du till denna ljuvliga kaka:
3 ägg
2 dl strösocker
1 msk fiberhusk
180 gr glutenfri mjölmix (3 dl) (jag använde sempers fin mix)
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl mjölk
20 ml olja
Glutenfritt ströbröd till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Smöra och bröa en sockerkaks form
Blanda samman mjölmixen-fiberhusk-vaniljsocker-bakpulver
i en bunke, rör om så att allt blandar sig
Smält smör, häll i mjölk och olja, värm tills det blir ljummet
Vispa ägg och socker pösigt
Häll mjölk och smörblandningen i äggsmeten
rör om försiktigt i ca 1 minut
Vänd ner mjöl blandningen
vänd ihop i ca 1minut så att allt blandar sig
Häll i formen och grädda i mitten av ugnen
i 30-40 minuter (jag hade inne min kaka
i prick 40 minuter)
Vänta gärna en liten stund innan du vänder upp kakan
Jag och L lyxade till det med lite lättvispad
grädde och en klick sylt, sååååååå gott
Tack Anders :-)
Tack för titten i min blogg och för att du länkar till min sida :-) Nu har jag lagt upp din länk hos mig, du hittar den här http://tinagustafsson.com/bloggar-med-matinspiration/
SvaraRaderaFör att vara säker på att inte missa något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374
Tack för att du gjorde mig uppmärksam på din blogg, jag har vänner som är glutenallergiska och jag letar ständigt efter glutenfria recept men tycker det har varit svårt att hitta dem men nu behöver jag inte leta längre, tack för det! :-)
Var kommer den fyrkantiga formen ifrån?
SvaraRaderaAnders, den fyrkantiga formen kommer från Ikea/ PERNILLA
SvaraRaderaMissade att skriva mängden mjölk dock
SvaraRaderaTur att du var med där Anders, nu var det fixat , hoppas ingen hunnit baka den utan mjölk, ha det bra/ PERNILLA
SvaraRaderaHej Pernilla dock är det inte jag som undrade över formen haha och inte heller skriver att( missade att skriva mängden mjölk dock) det är någon annan lustig kurre som försöker göra sig rolig/men jag måste säga att den är god :)testa att baka tårtbotten så får vi se LYCKA TILL mvh Anders.
SvaraRaderaHej, det här var ett super bra recept. Jag har inte lyckats hitills med mina glutenfria bakningar.
SvaraRaderaJag testade även med 2,5 dl corn flower och 0,5 dl potatismjöl och det gick bra det med, eftersom jag bor utomlands och har inte tillgång jämt till glutenfritt mjöl.
Nu skall jag även testa flera av dina recept och hoppas på samma lycka där.
Hej Anonym!
Raderavad roligt att sockerkakan blev bra, tycker själv att den blir jätte god.
Lycka till med flera receptprovningar här på bloggen
MVH Pernilla
Första gången jag bakade glutenfri sockerkaka. Använde det här receptet. Första gången, men definitivt inte sista gången! Kunde inte blivit mer nöjd :-D
SvaraRaderaHade inte ströbröd hemma, jag tog kokos.