Jaha, då har man gjort det, Wallenbergare alltså, jag
har alltid fått för mej att Wallenbergare ska vara så
krångligt att göra, men fel av mej, för det var ju hur
enkelt som helst att göra, och så gott det blev, men jag
har kollat lite recept och sett att det ska vara vansinigt
mycket vispgrädde i smeten, men det hade faktiskt inte
jag, jag halverade mängden, dels för att smeten blir
ganska lös, och man vill ju kunna forma någorlunda
biffar av smeten.
Jag serverade hemmagjort potatismos, gröna ärtor,
lingonsylt och sås till.
När jag gjorde såsen så vispade jag bara ur stekpannan
som jag stekt biffarna i, jag vispade ur den med lite
vatten och hällde över i en kastrull genom en sil, i med
lite oxfond och grädde, vill du tjocka till den så reder
du med lite maizena
Detta behöver du till
6 stycken Wallenbergare:
500 gr kalvfärs
4 st äggulor
2 dl vispgrädde
1 ½ tsk salt
lite vitpeppar
2 skivor vitt bröd glutefria och vetefria
smör till stekningen
Gör så här:
Börja med att smula det glutenfria brödet, jag
använde vitt formbröd från Schär, det är ju
väldigt torrt så det går att smula med fingertopparna
(Måste bara få säga att jag gillar det brödet väldigt
mycket, för det blir helt underbart när man rostar
eller gör varma mackor på det)
Blanda färsen med äggulorna, salt och peppar
Blanda ihop väl
Sen i med grädden, lite i taget, blanda ihop smeten väl.
strö hälften av brödsmulorna på en skärbräda och forma
sedan 6 stycken biffar av smeten och lägg på brödsmulorna,
strö sedan på resten av smulorna på biffarna och stek dom på
medeltemperatur i lite smör, eller vräk på en rejäl klick smör
Ta hand om varandra
Hej, för bara någon dag sedan så gjorde jag glutenfri äppelkaka efter receptet du hade lagt upp på din blogg men nu kan jag inte hitta receptet? :(
SvaraRaderaHej Caroline!
RaderaJag fick ett mail av författaren av den bakboken som
jag hade bakat i från, hon skrev att jag skulle ta bort hennes recept från min blogg, pga upphovsrättslagen, så det är därför det receptet inte finns kvar
MVH Pernilla