VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

tisdag 10 juli 2012

FRÖKEX LCHF (GLUTENFRIA)


Jätte gott frökex som man kan ha om man ska
servera en ostbricka, eller bara ha om man blir
sugen på nått gott, gör dom mindre och dippa
dom i en smarrig dipp, blir nästan som att äta
chips o dipp
Receptet hittade jag här

Detta behöver du:

120 gr riven lagrad ost (typ västerbotten)
3 ägg
1½ dl linfrön
1 dl mandel
½ dl solroskärnor
1½ dl sesamfrön
1-2 tsk salt

Gör så här:

Hacka linfrön-mandel-solroskärnor-sesamfrön
Blanda sedan ihop alla ingredienser i en bunke
Dela smeten i 2 bitar och lägg den ena på ett bakplåtspapper,
lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla sedan ut till en tunn platta,
gör likadant med den andra biten, ställ in båda plåtarna
i förvärmd ugn 175 grader i 15 minuter, ta ut och skär
i valfria storleksbitar, vänd på bitarna sen in i ugnen
igen, byt bara plats på plåtarna, låt dom sedan stå 8-10 minuter
stäng av värmen på ugnen och låt dom stå på eftervärme,
öppna luckan några cm en liten stund, sen kan kexen stå
där tills dom känns knapriga, allt från en halvtimme
till några timmar









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar