Det här var ett jätte gott tillbehör, istället för
vanligt ris eller potatis, och vad snabbt det
gick att göra sen, och gott gott gott var det
Detta behöver du:
Ett stort blomkålshuvud
2½ liter kokande vatten
lite lite salt i vattnet
25 gr smör
Gör så här:
Skölj blomkålen och riv den sedan
på den grova sidan på ett rivjärn
Koka upp vatten med lite salt i
När vattnet kokat upp så lägger du ner
blomkålsriset och låter det koka upp
i 10-30 sekunder, det är en smaksak
villket tuggmotstånd man vill ha
Häll det sedan i ett durkslag och låt det
rinna av väl, häll över i en skål och lägg
en klick smör på som får smälta ner
Jätte gott att servera till grytor
Här serverade jag till en jätte god kycklinggryta
Blomkål är ett jättegott tillbehör! Blomkålsmos är nog favoriten ändå.
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.blogg.se/
Hej Marja!
RaderaJag har faktisk aldrig testat att göra eller äta blomkålsmos, men har hört att det ska vara så gott, det blir till att göra det nån dag.
Ha det bra / Pernilla