VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

fredag 11 maj 2012

SURDEGSFRALLOR (GLUTENFRIA)


Jag har bakat supergott bröd, receptet hittade
jag hos Yra mamman, jag har länge varit
inne hos henne och kollat in detta bröd, så
nu har jag äntligen tagit mig i kragen och
bakat detta goa bröd,
Ändrade lite, tog boveteflingor istället
för havregryn

Detta behöver du:

1 liter vatten
50 gr smör
1 paket jäst
½ dl rapsolja
1 burk kesella
½ dl ljus sirap
1 ägg
1 dl linfrön
1 dl boveteflingor
1 dl bovetemjöl
1 dl surdegspulver
1 förpackning Finax glutenfri mjölmix (den gula)
1 tsk salt

Gör så här:

Smält smör, häll i vatten och olja, värm till 37 grader
smula jästen i en bunke, rör ihop med sirap och salt
så att det lösre sig, häll i kesellan och degspadet
rör tills det inte är några klumpar, tillsätt ägget
och blanda i resten av ingredienserna
arbeta i maskin i minst 5 minuter, jäs under bakduk
i 30 minuter, ta sedan upp degen på ett väl
mjölat bord, degen är jätte lös så man får använda
ganska mycket mjöl för att det ska bli en någorlunda
hanterbar deg, men när du fått det så gör du en rulle
och skär i bitar, jag fick till 23 stycken, lägg på
bakpapperklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter
Grädda sedan i 225 grader i 10-12 minuter
Låt dom sedan svalna på galler under bakduk
Sen är det bara att frossa i nybakta surdegsfrallor
Och det som du inte äter upp på en gång
fryser du självklart in
Jag är helnöjd med detta bröd, så det var inte
sista gången jag bakade det

Detta är surdegspulvret som används




Det mjölade bordet (fick använda ännu mer)






Super super gott bröd

4 kommentarer:

  1. Ja det här brödet gillar jag med väldigt, väldigt mycket! Mättar bra gör det ju oxå.:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Linda, det var det godaste brödet som jag ätit på länge :-)

      Radera
  2. Vilken toppen blogg. Du har underbara bilder steg för steg instruktioner. Bra jobbat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan, va kul att du gillar bloggen. Ha en bra söndag/ Pernilla

      Radera