VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

torsdag 10 maj 2012

GRATINERAD BLOMKÅL (GLUTENFRI)


Detta behöver du:

4-6 pers

1 blomkålshuvud
vatten och salt

Gratängsås:

3 msk smör
3 msk sempers fin mix
2½ dl kelda mellangrädde
2½ dl mellanmjölk
2 äggulor
salt-vitpeppar

riven ost

Gör så här:

Dela blomkålen i mindre buketter och skölj,
koka den sedan i lite lättsaltat vatten
Häll den sedan i ett durkslag och låt kålen
rinna av väl

Gratängsås
smält smöret i en tjockbottnad kastrull, dra av
från plattan och vispa i den glutenfria mixen,
sätt kastrullen på plattan igen och häll i grädden och mjölken
låt den koka ihop i några minuter, vispa under tiden
Dra sen av från plattan och vispa i äggulorna
salta och peppra efter egen smak

Häll den avrunna blomkålen i en smord ugnsfast form
Strö lite riven ost på, sen häller du på gratängsåsen
och toppar med lite riven ost, grädda i 250 grader
i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg
Jag serverade min blomkålsgratäng med
stekt falukorv











Smaklig måltid








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar