Detta behöver du:
4-6 pers
1 blomkålshuvud
vatten och salt
Gratängsås:
3 msk smör
3 msk sempers fin mix
2½ dl kelda mellangrädde
2½ dl mellanmjölk
2 äggulor
salt-vitpeppar
riven ost
Gör så här:
Dela blomkålen i mindre buketter och skölj,
koka den sedan i lite lättsaltat vatten
Häll den sedan i ett durkslag och låt kålen
rinna av väl
Gratängsås
smält smöret i en tjockbottnad kastrull, dra av
från plattan och vispa i den glutenfria mixen,
sätt kastrullen på plattan igen och häll i grädden och mjölken
låt den koka ihop i några minuter, vispa under tiden
Dra sen av från plattan och vispa i äggulorna
salta och peppra efter egen smak
Häll den avrunna blomkålen i en smord ugnsfast form
Strö lite riven ost på, sen häller du på gratängsåsen
och toppar med lite riven ost, grädda i 250 grader
i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg
Jag serverade min blomkålsgratäng med
stekt falukorv
Smaklig måltid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar