VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

söndag 20 maj 2012

HAVREBOLLAR (GLUTENFRIA)


Dessa underbart ljuvliga havrebollar måste ni
testa att göra, dom är nästan beroendeframkallande,
tyvärr........för dom är inte så där jätte nyttiga,
men men goa é dom.
Jag har gjort dessa förut men använde då
boveteflingor, gott det med
Dom går utmärkt att frysa in, annars så
förvarar du dom i kylskåper
(om det blir några över, för jag lovar dom är
försvinnande ljuvligt goda)

Detta behöver du till dessa sötnosar:
ca 16 st

6 dl Sempers rena havregryn
2 dl strösocker
½ dl kokos
½ msk vaniljsocker
4 msk oboypulver
250 gr smör
1 ½ dl keldas mellangrädde

kokos att rulla bollarna i

Gör så här:

Blanda i en stor bunke
smör-socker-kokos-vaniljsocker-oboypulver-havregryn
Vispa sedan med elvisp i ca 10 minuter
Sedan häller du ner mellangrädden och vispar ytterligare
några minuter, nu har du fått en ganska lös smet, då
ställer du in bunken i kylen i 20-30 minuter,
sen efter det är det bara att rulla bollar, jag gör mina
golfbollstora ungefär, rulla dom i kokos,
lägg dom i en ask med lock och förvara i kylen

Smör och Sempers havregryn

Socker, vaniljsocker, kokos, oboypulver



Sen är det bara att vispa

Efter 10 minuter

I med keldagrädden

Efter ytterligare några minuter
In med bunken i kylen

Går utmärkt att frysa






Såååååååå goda.......

10 kommentarer:

  1. oj så gott det låter/ ser ut!
    men för en som är otålig, måste man vispa i 10min?
    har ingen sådan där käck visp som har hållare (fast man kanske man "bygga" sig en?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym!
      Dom är jätte goda, har inte testat att vispa dom kortare tid, men det ska väl gå det också
      Elvispen är för att smeten ska bli så där luftig och god
      MVH Pernilla

      Radera
    2. ah härligt!! blir att göra ikväll eller imorgon!
      mummsfillibabba! /jenny

      Radera
  2. Fast jag brukar baka utan socker, så brukar jag lite då och då baka havrebollar. Det är en av mina paradgodsaker som andra vill att jag ska göra. Både enkelt och uppskattat!


    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag hittade ditt recept när jag skulle baka havrebollar och jag måste säga att de är de godaste jag ätit!
    Har nyss startat en blogg då mina vänner vill ta del av mina recept (bakar mycket och bjuder på när jag går bort etc.)
    Jag undrar om jag får publicera ditt recept om jag länkar till din blogg?
    Hälsningar Malin

    Www.malinbakargott.blogg.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Malin!
      Va kul att du gillade dom, och jag håller med dom är sååååå goda.
      Självklart så får du publicera dom på din blogg.
      Lycka till med din blogg
      MVH Pernilla

      Radera
  4. Hej
    Nu bakar jag dessa läckerbitar oxå. Tack för en bra blogg som jag upptäckte idag. Min son som är 11 år har glutenallergi:)
    Kram Cissi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Cissi,
      Va kul att du hittade hit, hoppas du hittar nått bra som din son gillar
      Ha en bra dag
      MVH Pernilla

      Radera
  5. hej jag undrar om man verkligen ska ha 11 och en halv dl gräde

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym,
      11½ dl låter lite väl mycket, nä, 1½ står det, varken mer eller mindre.
      Ha en bra dag
      MVH Pernilla

      Radera