Dessa underbart ljuvliga havrebollar måste ni
testa att göra, dom är nästan beroendeframkallande,
tyvärr........för dom är inte så där jätte nyttiga,
men men goa é dom.
Jag har gjort dessa förut men använde då
boveteflingor, gott det med
Dom går utmärkt att frysa in, annars så
förvarar du dom i kylskåper
(om det blir några över, för jag lovar dom är
försvinnande ljuvligt goda)
Detta behöver du till dessa sötnosar:
ca 16 st
6 dl Sempers rena havregryn
2 dl strösocker
½ dl kokos
½ msk vaniljsocker
4 msk oboypulver
250 gr smör
1 ½ dl keldas mellangrädde
kokos att rulla bollarna i
Gör så här:
Blanda i en stor bunke
smör-socker-kokos-vaniljsocker-oboypulver-havregryn
Vispa sedan med elvisp i ca 10 minuter
Sedan häller du ner mellangrädden och vispar ytterligare
några minuter, nu har du fått en ganska lös smet, då
ställer du in bunken i kylen i 20-30 minuter,
sen efter det är det bara att rulla bollar, jag gör mina
golfbollstora ungefär, rulla dom i kokos,
lägg dom i en ask med lock och förvara i kylen
Smör och Sempers havregryn
Socker, vaniljsocker, kokos, oboypulver
Sen är det bara att vispa
Efter 10 minuter
I med keldagrädden
Efter ytterligare några minuter
In med bunken i kylen
Går utmärkt att frysa
Såååååååå goda.......
oj så gott det låter/ ser ut!
SvaraRaderamen för en som är otålig, måste man vispa i 10min?
har ingen sådan där käck visp som har hållare (fast man kanske man "bygga" sig en?)
Hej Anonym!
RaderaDom är jätte goda, har inte testat att vispa dom kortare tid, men det ska väl gå det också
Elvispen är för att smeten ska bli så där luftig och god
MVH Pernilla
ah härligt!! blir att göra ikväll eller imorgon!
Raderamummsfillibabba! /jenny
Fast jag brukar baka utan socker, så brukar jag lite då och då baka havrebollar. Det är en av mina paradgodsaker som andra vill att jag ska göra. Både enkelt och uppskattat!
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.blogg.se/
Hej! Jag hittade ditt recept när jag skulle baka havrebollar och jag måste säga att de är de godaste jag ätit!
SvaraRaderaHar nyss startat en blogg då mina vänner vill ta del av mina recept (bakar mycket och bjuder på när jag går bort etc.)
Jag undrar om jag får publicera ditt recept om jag länkar till din blogg?
Hälsningar Malin
Www.malinbakargott.blogg.se
Hej Malin!
RaderaVa kul att du gillade dom, och jag håller med dom är sååååå goda.
Självklart så får du publicera dom på din blogg.
Lycka till med din blogg
MVH Pernilla
Hej
SvaraRaderaNu bakar jag dessa läckerbitar oxå. Tack för en bra blogg som jag upptäckte idag. Min son som är 11 år har glutenallergi:)
Kram Cissi
Hej Cissi,
RaderaVa kul att du hittade hit, hoppas du hittar nått bra som din son gillar
Ha en bra dag
MVH Pernilla
hej jag undrar om man verkligen ska ha 11 och en halv dl gräde
SvaraRaderaHej Anonym,
Radera11½ dl låter lite väl mycket, nä, 1½ står det, varken mer eller mindre.
Ha en bra dag
MVH Pernilla