Semester, det är ju så härligt med semester,
men tyvärr så börjar ju min semester lida mot
sitt slut, nja, jag har några dagar kvar, så lite till
kan jag njuta
Från semester till frasvåfflor, jag har alltid trott att
jag har gjort frasiga våfflor...... men nu vet jag
hur riktiga frasvåfflor ska smaka, dessa våfflor
är sjukt goda, jag menar det, det är verkligen dom
godaste våfflorna jag ätit...... nånsin
Receptet hittade jag här hos ankanplankan
Detta behöver du:
8 stycken:
180 gr sempers fin mix (3 dl)
2 dl kallt vatten
3 dl vispgrädde
½-1 tsk salt
smör att smöra våffeljärnet med
Gör så här:
Vispa ihop mjölmixen- vattnet och saltet till en jämn smet
Vispa grädden hårt och vänd (vispa) ner den i mjölsmeten
Smörj våffeljärnet med smör (ej margarin) det räcker att
smöra första våfflan, sen behövs inge mer
Lägg dom på galler en och en och inte på hög
8 våfflor blev det på denna smet
Sempers fin mix-vatten-salt
Hårt vispad grädde
Som vänds (vispas) ner i mjölsmeten
Den färdiga FRASvåffelsmeten
Gräddas gyllene
Servera med sylt och grädde
Jag lovar er att jag aldrig mer ska göra någon annan smet
än denna när jag ska grädda våfflor
Supergott
HERREGUD sicken smet det blev!!
SvaraRaderaBlev dom inte goda då?
Raderadessa ska testas idag fast med mjölkfritt margarin och soya grädde hoppas de blir likafrasiga ändå! Tack för att du delar med dig av receptet.mvh Louise
SvaraRaderaHej Louise
RaderaHoppas våfflorna blev frasiga och goda
Mvh Pernilla
De är suveränt goda .Jag kommer att göra dessa i fortsättningen också. Jag har varit glutenfri cirka ett halvår så allt är så nytt för mig
SvaraRaderaHej Astrid
RaderaJa visst är dom helt suveränt goda, man vill just inte göra några andra våfflor när man väl smakat dessa
Mvh Pernilla