Smarriga toscamuffinskakor och superenkla att att
göra, idén fick jag härifrån
Detta behöver du:
1 paket Mix Wells glutenfria muffinsmix
2 dl vatten
2 dl olja (rapsolja)
150 gr grovriven mandelmassa
Toscaglasyr:
200 gr smör
200 gr flagad mandel (2 påsar)
200 gr strösocker
½ dl mjölk
4 msk ljus glutenfri basmjöl
Gör så här:
Blanda den rivna mandelmassan med
vattnet och oljan, när mandelmassan har
mjuknat/smält är det dags att tillsätta
muffinsmixen, rör tills smeten är jämn,
klicka i smeten i aluminiumsformar
(40 stycken) klicka bara i så att det täcker
halva formen (själv hade jag nog lite
för mycket i vissa former)
Grädda kakorn i 175 grader varm ugn
17-18 minuter.
Under tiden kakorna står i ugnen så
gör du glasyren
Blanda alla ingredienser i en kastrull
och ge det ett snabbt uppkok
När kakorna stått inne i ugnen i
17-18 minuter brer du på glasyren
på kakorna och ställer
in dom i ugnen ytterligare ca 2 minuter
När glasyren stelnat och fått lite färg
är dom klara.
Kakorna var lite svåra att få ur formarna
även när dom hade svalnat, men jag la dom i en
burk ock frös in dom och när dom väl var frysta
så gick formarna att ta bort hur enkelt som helst